Димитър Пехливанов: Условията за спорт се подобриха в мандата на Милев 

Окт 16, 2015 СЛИВЕН Новини Избори 0 2100

Много ме радва и изграждането на детски и спортни площадки

„Условията за развитие на  спорта в Сливен и общината значително се подобриха през мандата на г-н Милев“, това коментира Димитър Пехливанов, един от най-изтъкнатите спортисти на България, роден в Сливен. 

Боксьорът, който донесе в Сливен 8 шампионски титли от държавни първенства, 4 пъти е вдигал купа „Странджата“, два пъти купа „София“ и е бил на  стълбицата на победителите на 2 европейски първенства и шести в света,  сега е треньор в боксовата школа към АСК „Сливен“. „Започналото обновяване на зала „Асеновец“, където тренира юноши, девойки и мъже,  трябва да продължи", коментира Пехливанов.

„Вече отбелязахме 70 години организиран бокс в Сливен. Това бе повод да се видим, да обсъдим проблемите. Роди се идеята турнирът, на името на Добри Загоров, да стане международен и да се включи в календара на федерацията по бокс, същевременно да е и републиканско първенство“, допълни той. Според него това ще донесе още авторитет на спорта и на града и затова си струва да се подобри спортната база тук. „Моята цел в спорта е да съберем повече деца, начинаещи, които да израснат. Благодарни сме на кмета Милев и неговия екип, както и на ръководството на БСП в лицето на г-н Делибалтов и г-н Дечев, който пък и в парламента се занимаваше със спорт и проблемите на младите, че помагат. Със съдействието им успяхме да участваме в няколко състезания и само за последните месеци да донесем в Сливен две първи места при юношите, второ място при жените, трето при мъжете и още 4 бронзови медала от републикански първенства, само преди дни класирахме на второ място сливенска състезателка“, каза още Пехливанов. Той изрази надежда в новия мандат тези успехи да продължат и затова е необходима подкрепата на местната власт към професионалния спорт. „Благодаря на тези момчета и спортисти, които продължават да дават всичко от себе си и продължават да тренират. Затова имаме надежда за по-добро бъдеще на сливенския спорт“, убеден е Димитър Пехливанов.

„Много ме радва и изграждането на детски и спортни площадки – не само в град Сливен, но и в други населени места, радвам се, когато видя на тях да спортуват деца и млади хора.  Младите трябва да спортуват, това е здраве, дух и начин децата ни да  се занимават с полезни дейности. Масовият спорт е дисциплина, здраве, бъдеще. Масовият спорт е израз на положителна политика на кмета Милев, особено  към младите хора. Защото е по-добре да са в залата, а не на улицата“, категоричен е изтъкнатият спортист.